Loading Images
  • conservatory

The Dining Room & Conservatory

Slideshow Shim

The Dining Room is one of the principal showrooms of the house and contains some of the finest decoration to be found in East Cliff Hall. The peacocks and fruit on the coving were painted by John Thomas.

The inglenook fireplace and ceiling are of an early English design, and reflect the Russell-Cotes’ ambition to create a stylish historic family seat.

The stained glass in the Dining Room also reveals the patriotism and imperialism of the Russell-Cotes’. The four corner windows depict the four saints of the British Union, whilst the single panes in the window bay represent countries of the British Empire.

A door from the Dining Room leads into the Conservatory. This room provided Merton and Annie with stunning views of their garden and Bournemouth beach, as well as a space to nurture their potting plants.

Loading Gallery
  • conservatory
  • russell cotes dining